Kategorier
Nyhet

Nødhjelp i koronatiden: Et lys i mørket

Utdeling av matpakker til de mest vanskeligstilte familier, desember 2019

Det er mye nød i verden, vi leser og hører om det hver dag. Det er så mye at det kan være vanskelig å ta alt inn over seg.

For 30 år siden dro en kvinne fra Langesund, Rachel Trovi til Filippinene. Hun jobbet for de aller fattigste i storbyen Manila. Hun kunne ikke hjelpe alle, men hun hjalp mange. Dette arbeidet er videreført av styret i stiftelsen MAMA Childrens Center of Norway, og målgruppa er fremdeles de aller fattigste.

I koronatiden har arbeidet vært krevende og utfordrende for personalet vårt på barnehjemmet, gamlehjemmet og hospitalet. Og mye av den hjelpen vi normalt har gitt i slumområdene og i fengslene har vi ikke kunnet gjennomføre. Skolene har også vært stengt. Ingen av oss fra Norge har kunnet dra ut for å hjelpe til. Det har vært en underlig tid.

Men vi har kunnet sende mange hjelpesendinger ut. Som ved et lykketreff har vi kommet i kontakt med et byrå som hjelper oss med rimelige og trygge sendinger. Transporten går med båt og leveres direkte på døra i Håpets Havn. Så dette håper vi å kunne fortsette med utover neste år.  Vi kan sende det aller meste og variasjonen har vært stor. Det som prioriteres er barnetøy. Og da tenker vi først og fremst på alle disse nydelige strikkeproduktene som mange trofaste støttespillere rundt omkring har laget. Men det har vært plass til mye mer, voksentøy, håndklær, duker, gardiner, sengetøy og leker, for å nevne noe.

I tillegg til pandemien og de begrensninger den gir for arbeidet, gir naturkatastrofer som tyfoner stor skade for menneskene som lever i de fattigste områdene.

Men personalet vårt er gode på kriseløsninger og kreativitet. 

De sørger nå for utdeling av mat, julekurver til de fattigste familiene i de områdene der vi allerede har kontakt, samt andre fattige områder. De kan selv ikke gå inn i området, men de etablerer samarbeid med stedenes ordfører.  En gruppe av personalet har ansvaret og sentrets biler blir brukt til transporten. Det har vært tradisjon i alle år med matutdeling, lek og program for barna.  Det blir svært redusert i år, men maten skal komme trygt frem til dem som trenger det mest.  Og det er vi glade og takknemlige for.

Så kjære leser, det er tid til å dele, gi en hjelpende hånd til mennesker i nød. Det er et privilegium å være med å hjelpe. Snart er det jul, tenn et lys i mørket!

Gi din gave til MAMA’s bankkonto 2601 33 17185, eller på Vipps 109699

Solveig B. Gudmundsen og Gunhild Dobbe.

Styremedlemmer MMCCN