Kategorier
Våre prosjekter

Sosialt arbeid

Alenemoren Leah  (22) og hennes 5 mnd gamle datter Angelica Joy er blant dem som får hjelp gjennom vår stiftelse  «Ma Ma Children´s Center of Norway».  Leah bor under primitive forhold i skuret i bakgrunnen i utkanten av storbyen Manila. 

Hun, og mange som henne, lider bl.a. under dårlige boforhold og hygiene, mangel på helsehjelp og medisiner, underernæring og feilernæring.

Stiftelsen arbeider i 5-6- av de fattigste slumområdene i megabyen Manila og Cavite område. Menneskene i slumområdene eier ikke tomtene der de setter opp sine primitive hytter av trebiter og plast, og risikerer å bli jaget vekk og måtte flytte. Familiene har som oftest mange barn og er svært fattige. Mange kvinner er alenemødre.

I disse områdene etablerer stiftelsen enkle samlingssteder med bl.a. førskoletilbud, helsehjelp, prevensjonsundervisning og» feeding». Like viktig som at de fysiske behovene blir dekket er at de opplever omsorg og kjærlighet. Våre sosialarbeidere har lang erfaring i dette arbeidet og blir ønsket velkommen av beboerne. For noen av dem er hjelpen fra Ma-Ma´s det eneste lyspunktet i en ellers vanskelig hverdag.

DSC_0380

Feeding

Rundt om i de forskjellige slumområder har vi hjelpere som jobber frivillig. De koker et næringsrikt måltid til underernærte barn en gang i uken. Måltidet består av fisk ,grønnsaker og ris. Fattige har ikke råd til fisk og grønnsaker , knapt nok ris.Sosionomene i MaMas sørger for ferske råvarer.

DSC_0295

Drop-In Senter.

Senteret fungerer som et helsesenter for familiene i slumområdene rundt.  Her foregår også undervisning i bl.a familieplanlegging.  Senteret er åpent 7 dg. i uken. Her har vi også «feeding «.  Det blir også arrangert masse bryllup , flere brudepar blir vide samtidig. De får da låne vakre brudekjoler som kommer i fra Norge.  En av førskolene ligger her.

in29

 Fengselsarbeid

Rachel oppdaget tidlig at forholdene i fengslene var svært dårlige . Fangene levde i tette rom uten ventilasjon i mer enn 30 grader varme. Det var dårlig hygieniske forhold, og bl.a.var barn fengslet sammen med voksne forbrytere. Rachel tok dette opp med fengselsmyndighetene, samtidig som hun og medhjelperne jevnlig besøkte fengslene og bidro med hygiene artikler. Besøkende forsetter og har ført betydelig forbedringer for fangene. De får også årlig helsesjekk og tannbehandling. For tiden besøker medhjelperne våre fire fengsler en gang i uken.

DSCF6566

Helseundersøkelse

For å hjelpe de som ikke kan komme til oss har vi «Medical Mission» ut i distriktene. Vi har med oss norske og Filippinske leger som har legeundersøkelser, helsearbeidere har sårbehandling og utlevering av medisin. Tannlege trekker tenner.Klær og utstyr blir levert ut. Et stort apparat som er godt innarbeidet. Når vi nå har fått opp sykehuset, er det muligheter for å følge opp de som trenger videre behandling.