Kategorier
Nyhet

Manilabutikken inn i nye lokaler i Storgata 9, Langesund

Vi gratulerer Kari Mette Helle og alle hennes medhjelpere med flytting av Manilabutikken til nye store lokaler. Avisen TA besøkte butikken på åpningdagen, Les avisinnlegget nedenfor:

I kø for å handle i den nye butikken

NYÅPNING: Manila-butikken i Langesund hadde nyåpning i Storgata torsdag.

NYÅPNING: MANILA-BUTIKKEN I LANGESUND HADDE NYÅPNING I STORGATA TORSDAG.LANGESUND: Egentlig skulle det bare være et loppemarked, men det endte med fast butikkdrift. Seks år senere har nå damene bak Manilabutikken tatt plass i Storgata i Langesund.Edle Eidbo-Hansen

– Lokalet vi var i tidligere hadde verken do eller varmtvann så dette er jo som å komme til himmelen for oss, smiler Kari Mette Ringdal Helle.

I butikken er det allerede fullt av besøkende etter at de åpnet dørene ved lunsjtid torsdag.

Midt i Storgata i Langesund har de nå bygd opp en helt ny butikk med bruktskatter. Alt fra leker og glass til klær og møbler har fått plass, også her.

Det hele startet med at Kari Mette og et knippe andre damer hadde loppemarkedet under Shantyfestivalen for seks år tilbake. Som vanlig med loppemarkeder ble det imidlertid mye igjen å rydde opp i.

– Så spurte vi da, om muligheten til å få låne lokalet ved siden av banken. Og det fikk vi jo, smiler hun.

I Vaterlandsgate har de først og fremst hatt åpent på sommerstid, men i nye lokaler i Storgata utvides nå åpningstidene.

– Planen er å ha åpent hver dag etterhvert, men i første omgang blir det fra onsdag-lørdag. Vi er jo så gira og ovenpå nå, sier Kari Mette.Håper å øke

Inntektene fra salget av lopper går til Rachel Trovis stiftelse. Så langt har butikken sørget for rundt 200 000 kroner årlig til arbeidet som gjøres i Manila.

– Den summen håper vi selvfølgelig at vil øke nå. Det tror vi ganske sikkert også at den vil gjøre, sier hun.

Det er May Berglund som vil være «sjefa» i butikken og ha det daglige ansvaret her. I likhet med alle de rundt 10 andre som er involvert i driften jobber hun som frivillig.

Kari Mette Ringdal Helle er allerede dreven i brukthandelbransjen, da hun har sitt daglige virke som daglig leder i gjenbruksbutikken Secundus på BS senteret på Stathelle. Butikken her gir også verdifull arbeids- og språktrening til personer knyttet opp mot voksenopplæringa i kommunen.

– Vi håper at vi kan få til litt praksisplasser i denne butikken også, forteller hun.Bruktboom

Bare noen skritt unna de nye lokalene i Storgata ligger en annen bruktbutikk, Kenya-butikken.

– De har vært å hilst på oss og ønsket oss velkommen, så det er bare god stemning, forsikrer Kari Mette.

Historien har for lengst vist at det er etterspørsel etter de begge i Langesund.

– Koronaen har dessuten gitt en voldsom vekst i brukthandelen. Folk rydder og gir bort mer og folk får med seg at det er større utskifting av varer i butikkene. På Stathelle har vi faktisk doblet omsetningen i denne perioden, forteller hun.