Kategorier
Nyhet

Fra fortvilelse til et rikt liv

35-åringe Jopet Trabucon (t.h.) kom fra fattigdom og en oppløst familie på Mindanao. I dag lever han et lykkelig liv med familien sin: Kona Chris (45) og guttene Jed (5) og Jem (4).
35-åringe Jopet Trabucon (t.h.) kom fra fattigdom og en oppløst familie på Mindanao. I dag lever han et lykkelig liv med familien sin: Kona Chris (45) og guttene Jed (5) og Jem (4).
– Ma-Ma`s har gitt meg alt. Jeg har fått vokse i min tro og bygge opp min selvtillit. Jeg har fått utdanning, jobb, pent hjem, en god kone og to flotte gutter. Jeg som var så fattig og fortvilet og ingenting hadde. Jeg er grenseløst takknemlig til Ma-Ma`s og alle deres støttespillere i Norge.

Det er Jopet Trabucon (35) som forteller dette til Gunhild Dobbe, og han fortsetter: – Jeg ber daglig om velsignelse over dere. Hjelpen fra dere har betydd alt. Jeg har det så godt i dag og kan selv være med å hjelpe andre.

Fattigdom, sult og fortvilelse
Jopet ble født på Mindanao, den store øya sør på Filippinene. Foreldrene var fattige bønder. De ble tidlig skilt og familien oppløst. Jopet opplevde en tilværelse med fattigdom, sult og fortvilelse. Han forteller om en kristen omvendelse som 17-åring og fattet et håp om et bedre liv et annet sted. Forsto at han måtte reise ut av provinsen og satte kurs for Manila. Hit kom han uten en peso i lomma. Alt han hadde var sin tro og et håp om et bedre liv.

Tok utdanning – fikk familie
Han havnet etter hvert i Cavite, provinsen der Ma-Mas har sin virksomhet. Her traff han på Rosalie som den gang var vår personalsjef. Dette så han som et direkte håndtrykk fra Gud. Hun hjalp ham med en søknad om utdanningsstøtte fra Ma-Ma`s. Denne ble innvilget og han ble opptatt som student. Han var en flittig student som tok jobber ved siden av for å hjelpe til med finansieringen. I 2007 fullførte han sin ingeriørutdanning innen elektronikk, – inntil da en av de største opplevelser i hans liv. Året etter, i 2008, skjedde nok en stor begivenhet: Han giftet seg med Chris som i dag er peronalansvarlig i Ma Ma`s. De har nå 2 gutter på 4 og 5 år og bor i et koselig rekkehus i gangavstand fra Ma Ma`s.

Full av takknemlighet
Etter at han ble far fattet han interesse for læreryrket og han er i dag matematikklærer på en privatskole i nærheten av hjemmet. Han har en god lønn og kan i tillegg til egen familie også hjelpe sin far og sine halvsøsken. Jopet er full av takknemlighet i dag til Gud og mennesker og særlig til Ma Ma`s og alle dens støttespillere.