Kategorier
Nyhet

Søsken fikk nytt hjem

I 2012 gikk de 5 Bocalla-søsknene på gata og tagg. Våre sosialarbeidere fant dem, og nå er de trygge og glade på barnehjemmet Ma-Mas Hope. Nå får de største barna også gå på skolen. – Det beste ved å bo her er at vi får nok mat hver dag, sier 11-åringen Dianne.

Historien om Bocalla-søsknenes bakgrunn er trist, men ikke uvanlig. Faren forlot dem og har startet ny familie. Moren hadde i tillegg en baby på under ett år. De hadde ikke no sted å bo. Mor fikk jobb som hushjelp og hadde da mulighet for å ta med seg det minste barnet. De andre barna måtte greie seg selv. De fikk litt mat i kirken i lokalsamfunnet der de bodde. Noen fra Ma-Mas hadde fått høre om dem, og Rhea Albelda fra staben fant alle 5 tiggende på gata.

Hadde magesår
Da barna kom til Ma-Mas hadde storesøster Marife (13) magesår. Barna hadde aldri opplevd noen bursdagsfering. Ingen av dem hadde hatt noen skolegang. Vitor gikk rett inn i 1. kl. Marife måtte gå inn i 1. kl som 11-åring. Dianne startet i 1. kl som 9-åring. De to yngste heter Dave(4) og Adrian(3), og blir tatt hånd om i småbarnsavdelingen.
Faren hører man ikke noe mere til, men moren bryr seg mye om barna og besøker dem regelmessig. Plassen på barnehjemmet er midlertidig, men det er stor usikkerhet om de noen gang kan gjenforenes med resten av familien.