Kategorier
Nyhet

Reisebrev fra Barnevernspedagogene Marthe og Silje

 

15537059_10154160332302688_1525658935_o[1]
Marte Granrud 26 år, barnevernspedagog fra Asker

Vi har studert barnevern sammen i Stavanger, og i og med at vi begge skulle ut å reise, syntes vi Mamas ville vært et fint sted å avslutte reisen vår. Vi har begge backpacket alene rundt i verden det siste halvåret. Jeg(Silje) har reist i Sør- Amerika og Marte i Asia.

Tiden her på Mamas har vært helt fantastisk. Vi har fått vært med på mye, og rukket og bli veldig glad i barna som bor her.  Vi har vært med på feedings, flere fengselsbesøk med julegave utdeling, utdeling av klær og sko til barna i slummen, og utdeling av julekurver med mat.

Det som har gjort sterkest inntrykk er nok besøkene på «dump site», hvor barna bor og leker i søppel. Det var sterkt å se hvordan små barn tar vare på enda mindre barn, ettersom mange av foreldrene er borte hele dagen, må de klare seg selv. Fengselsbesøkene var også sterke, det var både flott og forferdelig på samme tid. Forholdene var jo forferdelige, men det var så fint å se hvor mye de satt pris på besøk fra Mamas, med sang og gudstjeneste.

15491486_10154160344312688_1093378472_o[1]
Silje Brekkhus 24 år, barnevernspedagog fra Drammen.
Jeg(Silje) har det siste året selv startet en veldedig organisasjon og har gjennomført prosjekter i Guatemala tidligere.  Jeg var derfor veldig nysgjerrig på hvordan en så stor organisasjon som Mamas fungerte, og jeg må si at jeg har blitt mektig imponert over hva jeg nå har sett Rachel har fått til. Hun er et stort forbilde.

Vi er også begge blitt overasket over profesjonaliteten på mamas. Sosialarbeiderene her gjør en glimrende jobb, og saksbehandlingen foregår veldig likt her som det gjør i Norge.  Alt i alt er vi veldig fornøyd med oppholdet her, og håper virkelig at vi en gang kan komme tilbake. Barna på Mamas vil alltid være i våre hjerter.

Hilsen Silje og Marte