Kategorier
Nyhet

Langesund Barneskole har samlet inn 1,2 millioner til MaMa children på 18 år

Langesund barneskole har bidratt med millionbeløp i løpet av de årene skolen har samlet inn penger til Rachel Trovis nødhjelpsarbeid på Filippinene.
Siden 1991 og fram til februar i år har barneskolen hatt en årlig Manila aksjon. Dette har gitt 1,2 millioner til MaMas hjelpearbeid. Årets aksjon sørget for 64 606 nye friske kroner til arbeidet.
Hvert år i februar har en det åpent skole en kveld. Der arrangeres basar med gevinster som elever, foresatte og det lokale næringsliv har donert gevinster. Dette er svært populært. Der er også kafe i gymsalen, med salg av kaker som foreldre har bakt, samt vafler, pølser, brus og kaffe. Dette er så populært at kafeen er fylt opp nesten før salget starter kl 17. Hit kommer foresatte, besteforeldre, folk ellers fra Langesund, og selvfølgelig nåværende og tidligere elever. En flott møteplass både for å prate og for å bidra til en god sak.
Videre er det forskjellige aktiviteter på skolen fram til 19.30. Det er filmrom, tegne- og spillerom, og diskotek for både småskoletrinnet og mellomtrinnet. Full fres der også.
En annen viktig del av aksjonen er bøsseinnsamling kvelden før Åpen skole. Da går elevene rundt i Langesund og ringer på alle dører med bøsser. I de bøssene kommer det også inn mange penger. Hvert år mottar skolen en mengde positive tilbakemeldinger fra elever og foresatte over hvor stor pris de setter på disse aksjonene. Noe som bevises gjennom alle gevinstene som kommer inn, alle kakene som selges, alle loddene som tas, og ikke minst alle pengene som puttes på bøssene.
Et viktig element i denne innsatsen er også å gi elevene verdifull erfaring gjennom å gjøre noe for andre som har behov for hjelp.