Kategorier
Nyhet

Barn hjelper barn. Langesund barneskoles årlige støtteaksjon innbrakte kr. 69.035

Tirsdag 11 februar 2020, hadde Langesund barneskole sin årlige storaksjon for å samle inn penger til MaMas hjelpearbeid på Filippinene. Stiftelsens grunnlegger Rachel Trovi ble 93år 22.02.20, så støtten fra skolen er en stor bursdagsgave til stiftelsen og dens grunnlegger. I nærmere 30 år har Langesund barneskole støttet arbeidet, og bidratt til at fattige barn på Filippinene får skolegang.

Aksjonspengene kommer veldig godt med, når MaMa skal overføre penger for å kjøpe inn skolemateriell til 12.000 barn for skoleåret 2020/21. Det er barn som eller ikke hadde fått gått på skole.

Årets arrangement på skolen er fra kl. 17.00- 19.00. Vi møtte glade mennesker, og et yrende liv med ulike aktiviteter for små og store. Det var ansiktsmaling, disco, tegne, byggeaktiviteter i tillegg til utlodning, kafeteriadrift og underholdning fra scenen. Det var de eldste elevene stod for underholdningen. Det hadde til og med vært audition i forkant. Gymsalen var fullsatt, og mange barn satt i ribbeveggen.
Rektor Petter Tørdal Haugen forteller at det er 286 elever på skolen. I dag føltes som det var nærmere 1000 mennesker inne på skolen. 
Foreldre, skolens ansatte og elever har arbeidet i lang tid for å forberede hjelpeaksjonen.
Det er et stort forarbeid før en slik dag, fra å be om gevinster fra lokalt næringsliv, planlegge roder for bøssebærere, til kakebaking med mer.
Lærere fortalte at de eldste elevene, og lærere hadde vært ute med bøsser dagen før aksjonsdagen. De opplevde stor giverglede, det ble mange papirpenger, som en sa. Alle gledet seg til å telle opp og summere totalbeløpet.
TUSEN TAKK til store og små på skolen, til foresatte/ familie og lokalt næringsliv som støttet opp om dette fantastiske arrangementet. Langesund barneskoles aksjon for 2020 innbragte hele kr. 69.035.

Underholdning og kafeteriadrift i gymsalen
Prøv lykken, kjøp lodd
Solveig Gudmundsen, imponeres av skolen