Kategorier
Nyhet

Vår nye daglige leder

Hun har allsidig ledererfaring, hun er engasjert og hun ler ofte og hjertelig. Astrid Berntsen (63) er Ma-Ma´s nye daglige leder, som starter i tjenesten 1. januar neste år.

– Mitt første møte med dette arbeidet var et TV-program og intervju med Rachel Trovi i 1996. Jeg hadde en tid vurdert om jeg skulle gå inn i en eller annen type hjelpearbeid, men hadde ikke landet på noe konkret. Programmet gjorde et veldig inntrykk. Jeg ble helt overveldet, og tenkte: – Den dama må jeg treffe!
Et par måneder etterpå satte hun seg i bilen og kjørte fra hjemstedet Bryne til Langesund. Rachel tok vel imot henne, Astrid syntes det var utrolig spennende å høre om arbeidet og planene, og siden har de hatt god kontakt.

Lærer, rektor og mye annet
Astrid var i full jobb som rektor på en barneskole på Jæren da hun møtte Rachel. Hun har i alt 21 år som lærer og 10 år som rektor på CV-en, og deretter 8 år i et prosjekt for psykisk helse for barn og unge. Dessuten to år som daglig leder i en nystartet statskirkemenighet. Hun har også mann og 3 barn og etter hvert 4 barnebarn.
– Det tok 10 år før det laget seg slik at jeg fikk oppleve Ma-Ma´s arbeid i Manila. Jeg ble med på en arrangert ferie- og studietur, og fikk bl.a. omvisning med Rachel på søppelfjellet og barnehjemmet og alt det andre. Men jeg følte ikke så mye da. Tror ikke jeg torde å slippe det inn på meg, forteller hun.
Noe spesielt med fengselsbesøkene
Siden har hun besøkt Manila tre ganger til, bl.a. på sykehusinnvielsene både i 2011 og 2013, og har blitt mer og mer engasjert.
– Jeg synes det er noe spesielt med fengselsbesøkene. Dette arbeidet er utrolig meningsfylt! Dessuten liker jeg å bruke mye tid på barna, – de appellerer spesielt til meg. Det er også flott å bli mottatt med åpne armer av personalet. Jeg synes jeg har fått god kontakt med både voksne og barn!

Føler stor ydmykhet
Astrid ble AFP-pensjonist i juni, og dermed lå veien åpen for et mer omfattende engasjement i stiftelsen. I oktober drar hun sammen med Solveig, dagens fungerende leder, til Manila for å sette seg bedre inn i arbeidet. Men hun ønsker også å være aktiv her hjemme, bl.a. med å lage undervisningsmateriell om Ma-Ma´s for elever og utfordre bedrifter til sponsoravtaler.
– Jeg er spent, men gleder meg veldig til å ta fatt. Samtidig føler jeg stor ydmykhet ved å skulle fortsette i Rachels fotspor. Hun har gjort en formidabel innsats, og jeg ønsker å videreføre dette arbeidet på beste måte.