Kategorier
Nyhet

Utlevering av mat til fattige

KM + mat-nyhet des14-7M 

Med ekstra penger fra støttespillere kan vi levere ut ekstra mat og får anledning til å hjelpe stadig flere nye mennesker. Fra før har Ma ma´s utdeling av mat til underernærte barn i 5 forskjellige områder av Cavite. For tiden er det 395 barn som får næringsrik mat ukentlig.

DSC_0034
Olivia (40) med ektemann og fem gjenlevende barn

Dette er Olivia (40) med ektemann og 5 barn. Familien er veldig fattig, far selger lys, noe som det nesten bare er mulig å selge rundt allehelgens dag. Hele familien sulter. Mor er gravid med nr. 7 som ventes på nyåret. Ei jente på 6 år døde for 3 uker siden av underernæring. De kontaktet Ma Ma´s for å få hjelp til begravelsen. Dessverre fikk vi ikke vite noe om dette før jenta var død. Da vi besøkte dem fant vi en familie i stor nød. Alle barna er sterkt underernærte,  spesielt den minste på litt over et år. Denne familien fikk vi være med å bringe hjelp til og de vil bli fulgt opp av en av våre sykepleiere og sosialarbeidere.

 

 

DSC_0050
Rachel (22) Zyrine (4)

Dette er Rachel (22) datter Zyrine (4) Hun venter barn nr 2 i desember. Denne familien er også fattig. Ektemannen har kun sporadisk arbeid. Huset deres er veldig kummerlig med jordgolv og omtrent ingenting av inventar. Denne familien fikk vi også bringe hjelp og oppfølging til.

Vi hadde med store mengder nydelig babytøy fra Norge. Vi hadde og kjøpt inn ris og næringsrik mat til utdeling. Staben vår er ekstra observante og informerer oss om hvem som trenger det mest. På Drop-in sentret ventet flere enslige mødre med babyer på oss. Deriblant Linda(se bildet)

Vhea på 8 år er en av de mange veldig triste skjebner som gjør sterkt inntrykk på oss. Familien er fattig, foreldrene prøver å samle søppel til salg for å underholde familien. Hun passes av en eldre søster. Hun har en medfødt svulst i panna. Denne har gradvis vokst slik at nesa blir skjev og synet skadet etter hvert. Hun er helt blind på det ene øyet, har en liten synsrest på det andre. Hun har aldri fått gå på skole på grunn av dette. Hun er evnemessig normal, men er veldig sky og redd for fremmede fordi hun har levd sitt liv fullstendig isolert. Vi vil prøve å få til undersøkelser for å finne ut om noe i det hele tatt kan gjøres for henne.  Vi frykter dessverre at det er for sent.

 

DSC_0026
Linda (22)
DSC_0048
Delia (25) venter sitt første barn
DSC_0038
Vhea (8) har en svulst i panna