Kategorier
Nyhet

Sykehusdrift i september

DSC_1164 (800x533)

Det skjer mye nytt på sykehuset nå. 12 sykehussenger er på  plass, røntgenapparatet i er tatt i bruk og når dette leses vil de fleste av personalet være ansatt. – Ma-Ma´s har nå fått avklaring fra myndighetene på hva som kreves av personale for å betjene 12 pasientsenger og akuttmottak, forteller daglig leder Solveig Gudmundsen. – Personalet og resten av utstyret vil forhåpentligvis være på plass i løpet av sommeren, og planen er full drift i september.

Personalbehovet er en direktør som har det medisinske ansvaret, en administrativ leder, sekretær, radiograf, røntgenlege, 4 sykepleiere, en hjelpepleier og noen praktikanter. Legen som skal ha det medisinske ansvaret er allerede ansatt, og hans kone, som også er lege, skal innimellom egen virksomhet jobbe som frivillig på sykehuset. Radiograf og røntgenlege er deltidsansatte som blir til stede to dager i uka. Sekretærfunksjonen vil bli utført av den faste staben i Ma-Ma´s.

Først og fremst for fattige
– Sykehuset er først og fremst for fattige som ikke har råd til å betale, men akuttmottaket skal også kunne ta imot betalende pasienter som gir inntekter til sykehuset, forteller Solveig. – Operasjoner som ikke kan gjøres hos oss skal vi kjøpe på andre sykehus, men etter operasjonen vil vi overta pleien av disse pasientene.
Sykehusets 1. etasje har i lengre tid vært i bruk for poliklinisk virksomhet, og her er også akuttmottaket. Sengeavdelingen er i 2. etasje. Her er det plass til i alt 24 senger, men i første omgang blir halvparten av sengekapasiteten tatt i bruk. – Å drive et sykehus er komplisert, så vi må gå trinn for trinn og gjøre erfaringer under veis.
Hun forteller også at maleriene med Jesus-motiv, som Ma-Ma´s har fått av telemarkskunstneres Reidar Kolbræk, nå har funnet sin plass på sykehuset. – De flotte bildene høyner inntrykket, og vi er veldig glade og takknemlige for denne gaven.