Kategorier
Nyhet

Selv de små ting nytter og gleder

DSC_011420160129_101347_cropDet å kunne gi ut klær og sko til noen som ikke har, og se den grenseløse takknemlighet hos de fattige er noe av den største glede vi kan oppleve. Denne gang hadde vi » Medical mission» i slumområde Tanza. Syttifem pasienter fikk helsehjelp og flere hundre andre fikk klær og sko. Det bor mange hundre fattige familier i området, i dette område som er vår hovedsatsingsområde for tiden. Søppeltømmingen fra byen foregår i nærområde og mange av de fattige har «sitt arbeid» der. Mange barn og voksne tilbringer store deler av dagen ved å rote i søppelen i håp om å finne noe som kan omsettes. Stor glede er det derfor å få gratis helsehjelp, sko og klær.

DSC_0050                                        DSC_0361

Vi var også en tur i fengsel for å utlevere frukt og kjeks til alle 220 innsatte. General Trias fengselet er et av de tre fengsler som MaMas besøker en gang i uken. Noen ganger har vi legeundersøkelse, noen ganger matutlevering og ukentlig andakt med pastorparet med team. Dette paret hjelper og støtter  fangene med mye forskjellig under soning og etter løslatelse.  General Trias fengselet er det mest deprimerende. Det ligger delvis under bakkenivå og har nesten ikke dagslys eller noen luftegård. I cellene er det to etasjer senger uten madrasser og et lite område til å stå oppreist. Alle 7o i hver celle må bytte på å stå eller sitte.

20160129_101632                              DSC_0162

En eller to ganger i uken er MaMas ute i fattige områder og har » Feeding», der vi gir næringsrik mat til barn som er i fare for å bli eller er underernært. Helsetilstanden til barna blir nøye fulgt opp av sykepleier og sosialarbeideren som har ansvar for dette område. Vi operer i fire områder rundt barnehjem og sykehus. Denne gangen hadde vi med oss danske kunstnerparet Ann Kerstina og Per som hadde kjøpt malerbøker og blyanter til alle barn. Stor glede og begeistring for å kunne han noe å tegne på når magen var mett.

DSC_0335                                      DSC_0336