Kategorier
Nyhet

Nye tyfoner rammer Manila

Tyfonen Fung Wong - BBC– Tyfonene Glenda og Mario har rast over Filippinene og forårsaket mye ødeleggelser men ikke i nærheten av det Jolanda gjorde, rapporterer vår medarbeider Gunhild Dobbe, som kom til Manila 13. september.

Ganske voldsomt
– Det var ganske voldsomt her og, men det verste var over da jeg kom. Flere av vinduene på sykehuset ble knust, mange av trærne på tomta vår fikk en hard medfart og måtte kappes ned. Skolene var stengt i flere dager. På sentret – Håpets Havn – var de uten strøm og elektrisitet i en ukes tid. De hentet vann og dusjet på sykehuset og i misjonerboligen. I Tanza har det vært store oversvømmelser, det samme nede i Malabon. Vi ligger såpass høyt at vi ikke ser oversvømmelser hos oss. Laguna, der vi var med hjelpesending for ca 2 år siden, ligger under vann igjen. Såvidt jeg har hørt har ingen av staben vår mistet sine hjem.

200.000 hjemløse – 13 døde
Så langt har våre ansatte hatt nok med egne utfordringer etter tyfonene, og har derfor ikke hatt kapasitet til delta i hjelpearbeidet. BBC melder at de to tyfonene med en ukes mellomrom førte til rundt 200.000 hjemløse og 13 døde der den rammet. I Manila ble 20.000 evakuert da en elv gikk over sine bredder. Flomsikringen i byen får sterk kritikk.