Kategorier
Nyhet

Fra håpløshet til glede

 

Livet har snudd fra håpløshet til glede for søsknene Shiela (10), Jayson (9) og Jericho (6). En dag i 2012 ble de funnet på gata i Manila. Faren var i fengsel for narkosalg, moren hadde bare forlatt dem. Nå bor alle tre på barnehjemmet som Ma-Ma´s driver i utkanten av storbyen, og får både mat, omsorg og skolegang.

Shiela (10), Jayson (9) og Jericho (6) måtte gå gatelangs og  tigge for å få mat. Nå sørger «mamma» Leonisa for at de får både mat og kjærlig omsorg på barnehjemmet «Håpets havn».

Underlig nok var det farens fengsling som førte til at disse barna fikk hjelp. Stiftelsen Ma-Ma Children´s Center of Norway driver nemlig også arbeid i flere fengsler, og har gjort mye for at fangene skal få et bedre liv, både gjennom praktisk hjelp og kristen forkynnelse. Etter et av de ukentlige besøkene ba en fange om en samtale. Det var faren til de tre barna. Han hadde på en eller annen måte fått vite om barnas situasjon, og spurte om stiftelsen kunne gjøre noe for dem.

in09 (800x532)

Fikk bekreftet historien

Sosialarbeidere fra Ma-Ma´s oppsøkte straks området der barna holdt til, og fikk bekreftet historien som faren hadde fortalt. De hadde bodd sammen med en eldre halvsøster i et rom de leide, men i lengden greide de ikke å betale husleia og ble deretter truet med utkastelse. I løpet av kort tid fikk alle tre plass på barnehjemmet, der de nå får alt de trenger og har mange venner blant de andre barna.

 

 

in06
Storesøster passer sine små søsken

I storbyen Manila og omegn, som har nærmere 20 mill. innbyggere, er det mange lignende skjebner. Livet er hardt i et land der 37 prosent av befolkningen i følge statistikken lever under fattigdomsgrensa på 1 dollar dagen og sosialstønad er et fremmedord. I tillegg til barnehjemmet driver Ma-Ma´s et stort sosialt arbeid i fattigkvarterene i området. Stiftelsen driver helsehjelp, rådgiving for mor og barn, matutdeling til underernærte, førskoler og støtte til grunnskole og høyere utdanning. Hvert år får rundt 15.000 barn og voksne et bedre liv gjennom dette arbeidet.