Bli med MAMA på Pilgimsferd til Moster 24.- 26.mai 2019

Program norsk Mama Children Center of Norway (Mamas)og LB Tur Telemark har gleden av å invitere sine støttespillere og venner til Vestlandstur med masse sang- og musikk i Moster Amfi. Påmelding til LB Tur innen 30.03.19 tlf. 35996555 eller på e-post: lbtur@lbtur.no Pris: kr.3250, tillegg for enkeltrom kr.650,- Folk som bor i nærområdene til Moster, og som kommer til lørdagens arrangement fra kl. 14.00, kan melde seg på til Solveig B. Gudmundsen tlf. 926 32 555  eller e-post: solveigbgud@gmail.com, innen 01.04(grunnet servering før og etter konserten), ...

Read More


Teknisk team fra Filippinsk Jotun på befaring ved MAMA RACHELS HOSPITAL OF MERCY

18.01.19 kom «Tecknical team» fra Jotun og hadde møte med påfølgende befaring av MaMa Rachels Hospital Of Mercy. Sykehusets ledelse og vaktmester, samt 2 norske representanter fra det norske styre var tilstede. I første omgang vil MMRHM få maling og utstyr til oppmaling av sykehusets ytre vegger. Plan for oppstart av maling er mars 2019. De tre representantene fra Jotun var svært interessert i MaMas arbeid, og fikk omvisning i Håpets Havn. Det lover godt for fremtidig samarbeid med Jotun.

Read More


Jotun gir storslått gave til MAMA RACHELS HOSPITAL OF MERCY

13. desember melder Sandefjord Blad at MAMA RACHELS HOSPITAL OF MERCY har fått en stor  gave av det Sandefjordbaserte malingkonsernet Jotun. Norske styremedlemmer fra MAMA CHILDREN`S CENTER OF NORWAY og filippinsk ledelse, hadde møte med representanter fra den nystartede Jotun fabrikken på Filippinene. Dette resulterte i den storslåtte gaven av maling og utstyr. (Foto: Hege Norøm/ Baptist.no)

Read More


Barmhjertighetens hospital trenger ambulanse!

Annonse Varden nov 2018 Les annonsen Telemarksavisen Varden sponset 30 november 2018. Barmhjertighetens hospital, MAMA RACHEL`S HOSPITAL OF MERCY har stort behov for en sykebil. Takk til alle dere som sender penger til dette prosjektet.

Read More


Risdyrking og banantre på sykehustomten

I 2018 ble det opparbeidet rismark på sykehustomten. Stort forarbeid med vannboring og opparbeiding av jorden. Det hadde ikke vært mulig uten gode sponsorer, men det har gitt resultat. Innhøstingen har til nå gitt over 100 sekker ris på 2 innhøstinger, og vi håper på en tredje innhøsting i 2018. Det er ca. 200 banantre. Det betyr reduserte utgifter i matbudsjettet og arbeid for lokale arbeidsfolk.

Read More


Besøk av Dr. Calmas

I oktober 2018 kom legeekteparet Marlisa og Noel Calma til Norge. Marlisa Calma er direktør på MAMA Rachel`s Hospital of Mercy, og Noel er i spesialiseringsforløp for å bli kirurg. Deres største ønske var å få hilse på Rachel Trovi, kvinnen som har gitt så mye av sitt liv for å hjelpe vanskeligstilte mennesker på Filippinene. Ønsket ble oppfylt, og de fikk hilse på Rachel, ved å ta en avstikker til Norge på hjemveien etter en legekongress i Berlin. Dr. Calmas brenner for å videreføre Rachels visjon, og å få sykehuset utvidet med operasjonsstue og ...

Read More


MATUTDELING i SLUMMEN “FEEDING”

Feeding - eller matutdeling - har alltid vært viktig i MAMA's. Underernærte barn får et næringsrikt måltid som kan bety en viktig forskjell for deres helsetilstand. I Imus ligger et veldig fattig arbeiderstrøk rundt en Taho- fabrikk. De lager noe som minner om små hveteboller av hvite soyabønner. Vi fikk være med på en samling med matutdeling og også utdeling av litt klær og nye slippers. Maten gikk ned på høykant.  

Read More


Å være vitne til at det nytter å hjelpe.

Nå går det mot slutten på den eventyrlige tida vår her på Filippinene. Vi har hatt sterke og gripende opplevelser her. En av de første dagene ble vi vitne til at en mor hadde dødd fra sine 5 barn, bl.a. en 3 mndr gammel baby. De hadde mistet 2 barn tidligere. De 4 eldste er her på barnehjemmet. Sterkt å se sorgen til faren. Sannsynligvis vil han ikke greie å ta vare på barna. I den første uka var vi også med på det de kaller Medical Mission. Vi dro av sted i flere biler, sammen med en del av personalet her. Vi kjørte i mange timer til Zambales der vi ...

Read More


To år siden Barnasfredspris bygde førskole for MaMas

Førskolen er en stor suksess for MaMas og Barnasfredspris. Stor stas å kunne gå på den fine skolen. Gleden over å kunne lære tall og bokstaver er stor. Med stor iver tar de læring på alvor. Fattige barn får mulighet ved å få gratis bøker, skoleuniformer og et gratis måltid på skolen hver dag.

Read More


Solveig Gudmundsen har skrevet boken om hvordan Rachel Trovi gjennom nær 30 år fullførte sitt kall på Filippinene

Med Guds hjelp og velsignelse og ved hjelp av mange gavmilde støttespillere har arbeidet utviklet seg til det det er i dag. Nå er boken klar for salg, all inntekt går direkte til MaMa’s sin driftskonto. Dersom du ønsker å støtte arbeidet med å kjøpe boken, kan den bestilles på e-post: bokbestillingmamas@gmail.com Du vil da få den hjem til deg, tilsendt i posten. Pris (m/porto): 395 kr. (giroblankett er lagt inn i boken)

Read More